Italija

Probudio se dječak koji je preživio pad žičare i rasplakao ljekare

  • 29.05.2021. 19:28

Petogodišnji dječak koji je jedini preživio strašan pad žičare u Italiji pri čemu je poginulo 14 osoba, među kojima su bili i njegovi roditelji, prvo kad se probudio iz kome u bolnici u Torinu pitao je: "Gdje su mi mama i tata?"

Eitan Biran čudom je ostao živ nakon tragedije u Alpima, ali njegovi otac i majka, kao i mlađi brat i pradjed i prabaka nisu bili te sreće.

Hrabri dječak čitave sedmice nalazi se na jedinici intenzivne njege no već sada diše bez pomoći aparata, iako otežano govori.

Kada se probudio dječjoj bolnici Regine Margherita, kraj njega je bila njegova tetka Aja (41). Prvo je rekao da ga boli grlo, a onda ju je upitao gdje se nalazi i zašto je ona kraj njega.

Nije poznato je li mu već otkriveno da njegove majke Tal (26) i njegovog oca Amita (30), kao ni dvogodišnjeg brata Toma, pradjeda Jitzaka Koena (81) i prabake Barbare Koninski (71) više nema.

"Ponekad Eitan pita za svoje roditelje, ali s njim je čitavo vrijeme njegova tetka", kazao je šef bolnice Đovali La Vale.

Malenom dječaku mnogi ostavljaju pokone, a tri porodice ponudile su se da ga udome nakon tragedije.

Tri osobe su pritvorene u zatvoru u Verbaniji, uključujući šefa žičare Luiđija Nerinija (56) i njegove kolege Gabriela Tadinija i Enrika Peroćija, a osumnjičeni su da su skrivili pad kabine žičare Stresa-Mottarone u italijanskoj regiji Pijemont, odnosno da su namjerno ostavili "viljušku" koja služi za mehaničko deaktiviranje sigurnosne kočnice kabine. Ako im se dokaže krivica prijeti im kazna zatvora od 30 godina.

"Za sve sam ja kriv",  kazao je u četvrtak Tadini i objasnio da je ostavio viljušku kako bi izbjegao kašnjenje žičare. Ali istražitelji tvrde kako su deaktivaciju kočnica odobrili njegovi iskusniji kolege Nerini i Peroćo.

Sva trojica priznala su što se dogodilo, a navodno to nije bilo prvi put da su tako što učinili.

Eitan je pretrpio torakalnu i trbušnu traumu, kao i prelome udova, tokom tragičnog incidenta prošle sedmice, a i još uvijek je u kritičnom stanju, a uz njega su u bolnici njegovi tetka, djed i baka.

Tijela njegovih roditelja, brata, pradjeda i prabake prebačeni su avionom iz Milana u Izrael, a u četvrtak su sahranjeni i u Avielu.

Nesreća se dogodila tik nakon što je Italija popustila mjere ograničenja vezane uz pandemiju korona virusa i otvorila svoja vrata turistima.

(Jutarnji list)
 

Тагови:
  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р) (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија

    ''''Серија

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина