Škotska

Dječak (13) koji boluje od korona virusa se bori za život

  • 29.04.2020. 15:39

Dječak (13) koji boluje od korona virusa bori se za život u biolnici nakon što je bolest počela osipom i crvenim, krvavim očima.

Luis Greg je kao prvi simptom bolesti razvio temperaturu, a budući da nije imao kašalj, roditelji su mislili da nije u pitanju Covid-19.

Ipak, stanje mu se rapidno pogoršalo, budući da je počeo da ispoljava druge simptome: osip, naduvene crvene oči i povrćanje.

Ubrzo je dječak iz Škotske prevezen u bolnicu gdje je testiran pozitivan na korona virus, prenosi Telegraf.

Luis je ubrzo prebačen na intezivnu njegu u Glazgovu kada je stanje počelo da mu se pogoršava toliko da je sada nesrećni dječak priključen na respirator.

– Sve mu je počelo sa glavoboljom, temperaturom i umorom – kaže njegova majka Karen Simpson – Odmah smo bili na vezi sa Covid lekarima koji su nam rekli da budemo sigurni da pije dosta tečnosti. Ipak, za dva dana razvio je osip na rukama, a oči su mu pocrvenile i bile su krvave. Nakon tog dana probudio se u lošem stanju. Tog dana ga je pogledao doktor i poslao nas u dječiju bolnicu. Odmah smo otišli, ali kada smo stigli on nije mogao da stane na svoje noge – objašnjava njegova majka.

Luisovo stanje je još uvijek kritično, a njegova majka upozorava roditelje da simptomi korona virusa kod djece mogu da budu drugačiji nego kod odraslih.

– Iako vam se ne čini da je u pitanju korona virus bolje proverite. Insistirajte da ih testiraju. Jedan doktor nam je rekao da djeca ne ispoljavaju kašalj kao odrasli kada se zaraze korona virusom. Kod djece dolazi do upalnog procesa u organizmu zbog čega korona virus može da izgleda kao autoimuna bolest – kaže dječakova majka.

Luis sada pravi male korake ka ozdravljenju iako mu je još uvijek potrebno dosta lijekova, a i dalje je na respiratoru.

– Sada može da se pomijera i zna kada smo kod njega u sobi. Pokazuje pozitivne znake oporavka i na dobrom je putu – kaže Karen i dodaje da zna da će njen sin ovo pobijediti jer je borac.

  • 22:45 Филм: Хазард (16+)

    '' Филм: Хазард (16+)

  • 00:45 Ноћни програм

    Ноћни програм