Melburn

Detalji zločina u porodici Perinović: Muž slao ženi poruke dok je ona ubijala djecu

10:21, 27.01.2021.
Otac troje djece iz Australije koje je ubila majka, porjeklom iz Hrvatske, bio je napolju dok su se kod kuće dešavala svirepa ubistva. On je kupovao novi televizor za porodicu i nije ni slutio da će zateći užas kad se vrati.

Tomislav Perinović bio je u obližnjem tržnom centru i nije ni slutio šta se dešava u njegovoj porodičnoj kući kod Melburna.

Tijela Keti Perinović (42), njene dvije kćerke Kler (7) i Ane (5) i sina Metjua (3) otkrivena su sredinom januara, prenijeli su australijski mediji. Ovaj sluča je šokirao čitav svijet.

Keti, inače porjeklom iz Hrvatske, ubila je svoju djecu, a onda je digla ruku i na sebe. Daily Mail Australia je prenio da je majka "brzo i brutalno" ubila djecu negdje prije podneva 14. januara.

Tijela žene i djece pronašao je suprug i otac Tomislav, koji je odmah pozvao policiju. U toj kući živio je 25 godina.

Kako izvor tvrdi za Dejli mejl, otac je bio u kupovini dok se kod kuće dešavao horor i slao je ženi fotografije televizora pitajući je za mišljenje oko televizora, dok je ona izvršavala svoj brutalni plan.

Po povratku kući, on je posumnjao da nešto nije u redu kada je vidio spuštene zavjese. 

"Unutra je zatekao 'užasnu' scenu", rekao je izvor.

Tijela majke i troje djece nalaze se kod patologa, a očekuje se da će sahrana biti održana narednih dana. Za sada nije poznato kako je došlo do jezivog zločina i šta je dovelo do toga da majka "pukne" i ubije djecu i sebe.

Komšije nisu primijetile ništa sumnjivo mjesecima prije ubistva, prenosi Dejli mejl.