Nema odluke

Demanti Rusije: Ukrajinski mornari se ne vraćaju kući

  • 24.07.2019. 16:57

Istražni organi Rusije još nisu donijeli odluku o povratku ukrajinskih mornara uhapšenih u Rusiji zbog povrede granice, izjavila je za Sputnjik ruska ombudsmanka Tatjana Moskaljkova.

"Ombudsmanka Vrhovne rade Ukrajine Ljudmila Denisova je preko Ministarstva spoljnih poslova podnijela zahtjev istražnim organima da se zatvorska kazna mornarima zamijeni za jemstvo, da bi oni bili oslobođeni iz pritvora u skladu sa Članom 103 Zakona o krivičnom postupku za njeno jemstvo. Ovaj zahtjev je preko Ministarstva upućen načelniku istražnog organa Federalne službe bezbjednosti Rusije (FSB), gdje se on razmatra. Ovakvo objašnjenje mi je prije sat vremena Denisova dala preko telefona“, rekla je Moskaljkova.

Ona je demantovala informacije da je postignut sporazum i donijeta odluka da se mornari vrate u Ukrajinu.

"Objasnila sam kako se odvija procedura pregovora sa ukrajinskom stranom. Sa naše strane, koliko je meni poznato, istražni organi nisu donosili nikakve odluke, barem za sada“, istakla je Moskaljkova.

Ranije su ukrajinski mediji javili da je ombudsmanka Ukrajine Ljudmila Denisova izjavila da je postignut sporazum o povratku ukrajinskih mornara uhapšenih u Rusiji i da je već započeta birokratska procedura.

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    ''''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.