Napadač iz Nice

Darmanin: Mladić je u Francusku došao da ubija, država će pojačati kontrolu na granici

  • 01.11.2020. 21:34

Francuski ministar unutrašnjih poslova Žerar Darmanin rekao je da je napadač iz Nice, dvadesetjednogodišnji Tunišanin, doputovao u zemlju sa planom da ubija francuske građane.

"On je očigledno ovdje došao da ubija. Kako se inače može objasniti to što se naoružao sa nekoliko noževa odmah po dolasku u Francusku. Nije ovdje došao da prikupi papire", rekao je Darmanin.

Ministar je dodao da tužilaštvo još nije utvrdilo kada je počinilac Brahim Auisaui osmislio taj plan, ali u isto vrijeme, njegovi postupci sugerišu da je od početka planirao napad.

Darmanin je naveo da će Francuska pojačati kontrole na granicama, ali je istakao da neće tretirati svakog stranca kao potencijalnog teroristu.

Pema njegovim riječima, profil terorista koji djeluju u Francuskoj promijenio se posljednjih godina.

On je istakao da, osim nekih izuzetaka, to više nisu zatvorenici koji su radikalizovani u zatvoru ili borci poslati iz inostranstva.

"To je prisililo Pariz da se prilagodi i da traži ne samo radikalizovane osobe i upravo zato Vlada planira da usvoji novi zakon u decembru", rekao je Darmanin, prenio je “Sputnjik”.

Тагови:
  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 21:45 Серија: Авионџије (12+)

    Серија: Авионџије (12+)

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Развратник (16+)

    Серија: Развратник

  • 23:30 Серија: Ред Рок

    Серија: Ред Рок