Najbogatiji Danac

Danski milijarder izgubio troje djece u napadima na Šri Lanki

  • 22.04.2019. 11:08

Najbogatiji Danac na svijetu milijarder Anders Holh Poulsen, vlasnik međunarodnog lanca trgovina odjećom "Bestseller", objavio je da je troje od četvero njegove djece poginulo u terorističkim napadima na Šri Lanki.

Naime njegov portparol potvrdio je da su djeca ovog biznismena poginula u napadima tokom uskršnjih praznika.

"Nažalost, potvrđujemo tužnu vijest. Molimo vas da poštujete privatnost porodice, nemamo daljnjih komentara", rekao je portparol kompanije "Bestseller" Jesper Štubkir.

Poulsen, čija imovina vrijedi više od 8 milijardi dolara, najveći je privatni zemljoposjednik u Velikoj Britaniji. Nedavno je izjavio kako planira da investira u škotske planine i da svu svoju zemlju planira ostaviti svojoj djeci kada umre. 

Dansko ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je u ponedjeljak da su u bombaškom napadu poginula tri Danca, a Poulsenov portparol potvrdio je da su žrtve bila djeca ovog milijardera.

U terorističkim napadima koji su se desili na uskršnju nedjelju poginulo je najmanje 290 ljudi, a ranjeno oko 500. Napade je izvelo sedam bombaša samoubica.

Тагови:
  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Народ Прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села, о њиховој свакодневици и борби за очување правих вриједности, марљивом раду, вјери, и љубави према њиховој и нашој, отаџбини.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Тет а тет са Татјаном Трнинић (Р)

    Врата састанака у четири ока отварамо само због вас!

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.