Brazil

Čuvena "Marakana" postaje privremena bolnica

22:14, 26.03.2020.
Izvor: Srna
Brazilski sportski kompleks "Marakana" u Rio de Žaneiru, na kojem se nalazi čuveni fudbalski stadion, postaće privremena bolnica usljed borbe protiv pandemije virusa korona, saopštile su državne vlasti.

S obzirom na to da je broj zaraženih u Brazilu porastao iznad 2.900, vlasti su odlučile da se sportska mjesta koriste kao privremene bolnice.

U Brazilu je do sada od zaraze preminulo 77 ljudi uprkos tome što je brazilski predsjednik Žair Bolsonaro u više navrata umanjio težinu pandemije, tvrdeći da se radi o "blagom gripu".

Guverneri brazilskih država sprovode vanredne mjere i pokušavaju da prošire medicinske objekte na regionalnom nivou, iako ih je Bolsonaro kritikovao zbog toga, tvrdeći da nema potrebe za mjerama koje usporavaju najveću ekonomiju Latinske Amerike.

Ranije su stadioni u Sao Paolu i Braziliji pretvoreni u privremene zdravstvene ustanove, a Fudbalska federacija Brazila suspendovala je sezonu radi borbe protiv širenja virusa.

Vlasti Rio de Žaneira tek treba da odluče koliko će kreveta biti na "Marakani" i nije poznato da li će privremena bolnica biti izgrađena baš na fudbalskom stadionu ili u nekom drugom dijelu sportskog kompleksa, u kojem se nalaze još i stadion za atletiku i akva park.