Grčka 

Cipras: Paralament će se izjasniti o povjerenju Vladi

  • 13.01.2019. 15:40

Grčki premijer Aleksis Cipras izjavio je danas da će u parlamentu biti održano glasanje o povjerenju Vladi nakon ostavke ministra odbrane Panosa Kamenosa zbog protivljenja sporazumu sa Makedonijom za promjenu imena.

"Odmah ćemo krenuti sa obnovom povjerenja u administraciju u parlamentu kako bi nastavili sa radom na važnim pitanjima za našu zemlju", rekao je Cipras. 

Grčki premijer prihvatio je danas ostavku Kamensa, koji je lider partije Nezavisni Grci. 

Lokalni mediji navode da bi sjednica parlamenta na kojoj bi se poslanici izjasnili o povjerenju Vladi mogla da bude održana najranije u utorak, 15. januara i da bi mogla biti zaključena u četvrtak, 17. januara. 

Kamenos je najavio da će glasati za nepovjerenje administraciji jer bi podrška značila i podržavanje sporazuma sa Makedonijom. 

Bivši ministar odbrane je najavio da će povući i šest ministara iz Vlade. 

Makedonski parlament usvojio je u petak amandman na Ustav kojim se mijenja ime države u Republika Sjeverna Makedonija i sada je potrebno da to učini i Grčka kako bi sporazum između dvije zemlje stupio na snagu. 

Makedonski premijer Zoran Zaev pozvao je Grčku da okonča višedecenijski spor oko imena, tako što će ratifikovati sporazum prema kojem će njegova zemlja nositi ime "Republika Sjeverna Makedonija". 

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.