Dugi sati bez konkretnih aktivnosti

Čime se bavi Donald Tramp?

  • 04.02.2019. 22:48

U objavljenoj "privatnoj" agendi američkog predsjednika Donalda Trampa u posljednja tri mjeseca pominju se dugi sati bez najavljenih konkretnih aktivnosti.

Njegov tim uvjerava da predsednik "vrijedno radi".

Prema dokumentima objavljenim tokom vikenda, prvih pet sati Trampovog radnog dana su označeni kao "vrijeme izvršnih aktivnosti" (executive time) što je neodređena formulacija koja može da daje povoda za različite interpretacije. 

Međutim, jedno je izvesno - 45. američki predsjednik je veliki gledalac televizije, kao što to svjedoče njegove brojne poruke na Tviteru u kojima reaguje na programe Foks njuza (Fox News), njegovog omiljenog kanala. 

Za američke izvršne vlasti smatrati to "izvršno vrijeme" kao slobodno vrijeme je karikaturalno. 

"Ono što se ne pokazuje, to su stotine poziva i sastanaka na kojima Tramp učestvuje svaki dan", napisala je na Tviteru saradnica Bijele kuće Medlin Vesterhaut i dodala da "predsjednik više radi za Amerikance nego bilo koji drugi prije njega u novijoj istoriji". 

Za danas, kao i za većinu dana prethodne nedelje, u zvaničnoj agendi predsjednika navode se dva sastanka - u 11.45, predsjednik učestvuje na brifingu obaveštajnih agencija, i u 12.45, predsednik ima ručak s potpredsednikom.

Тагови:
  • 13:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Емисија: Ћирилица (Р)

    Провокативна питања и још провокативнији одговори, бујица опречних ставова и речи, теорије и докази, неоткривено – све носи уреднички потпис Марића који на интересантан начин сучељава различита мишљења и огољава стварност.

  • 16:10 По свијету са Робертом (Р)

    По свијету са Робертом (Р)

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 17:00 Серија: Вода у праху (12+) (Р)

    ''Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!