Andreja Babiša

Češkog premijera gađali jajima, morao da se sakrije u slastičarnu

  • Извор: Sputnjik
  • 07.08.2021. 21:46

Protivnici vakcinacije u Pruhonjicama kraj Praga napali su češkog premijera Andreja Babiša na predizbornom mitingu, zbog čega je morao da se skloni u obližnju slastičarnu pošto su ga gađali jajima, a policija je uhapsila dvojicu izgrednika.

- Bili su ovdje iz Bloka antivakcinaši i pogodili su me jajetom u glavu. Takođe i 12-godišnju djevojčicu. Јednu gospođu su šamarali zato što je čekala da joj potpišem knjigu - izjavio je za list Bleskizgred premijer Babiš.

Babiš je danas u Pruhonjicama, gdje živi sa porodicom, na trgu potpisivao predizbornu knjigu u kojoj hvali uspjehe vlade i dijelio građanima sladoled na mitingu pred oktobarske parlamentarne izbore.

- Andrej Babiš u svojoj kampanji nastoji da odvuče pažnju sa svih svojih skandala. Prije svega od svoje odgovornosti za haotično upravljanje državom u vrijeme pandemije. Željeli smo da podsjetimo da time što će dijeliti sladoled na trgu tu odgovornost za niz uništenih života neće sakriti - rekao je šef udruženja Benjamin Rol.

Specijalci češke policije za razbijanje demonstracija premijera su odveli u obližnju slastičarnu uz uzvike mase "Andrej, izlazi dok te ne zabrane", parafrazirajući slogan premijerove knjige "Dijeli dok ne zabrane".

Muškarca koji je bacio na premijera jaja i još jednog demonstranta policija je uhapsila uz bučne proteste ostalih demonstranata koji su opkolili policijsko vozilo i pokušali da spriječe da ih policija odveze u pritvor.


Тагови: