Novi detalji istrage

Časne sestre koje su se sa misionarskog putovanja vratile trudne, bile su seksualno zlostavljane?

  • 13.11.2019. 11:37

Dvije časne sestre su se vratile s misionarskih putovanja trudne. Obje su služile na Siciliji, potiču iz Afrike, a jedna od njih je čak bila glavna sestra.

Prema pisanju ANSA, ta časna je porijeklom s Madagaskara, te se brinula o starijima. Ona se vratila sa putovanja trudna mjesec dana.

Druga žena ima 34 godine i završila je u bolnici zbog jakih bolova u stomaku, te su ljekari ustanovili da je trudna. Nakon toga su je poslali iz samostana u okolini Nebrodija u Palermo. Ko su očevi, ne zna se.

Pomenuta časna sestra je položila zavjete prije manje od godinu i bila je veoma omiljena među pastvom. Sicilijanski vjećnik Ruđero Raca najvaljuje pokretanje interne istrage o tome kako su informacije o trudnoći postale javne.

Trudne časne sestre moći će biraju da li će napustiti službu i odgajati svoju decu. Tridesetčetverogodišnja časna sestra premeštena je u drugi manastir u Palermu, a druga se vratila svojoj kući na Madagaskar.

Papa Franja je početkom ove godine prvi put priznao da Rimokatolička crkva ima problem sa sveštenicama i biskupima koji seksualno zlostavljaju časne sestre. Nije poznato da li su časne sestre zlostavljane i u ovom slučaju.

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Развратник (16+)

    Серија: Развратник

  • 23:30 Серија: Ред Рок

    Серија: Ред Рок