Bivši predsjednik Amerike

Buš donio pice članovima Tajne službe koji ne primaju platu

  • 19.01.2019. 10:07

Bivši američki predsjednik Džordž Buš lično je dostavio pice članovima Tajne službe koji rade bez plata zbog blokade vlade.

Buš poziva na okončanje djelimične blokade vlade koja traje već gotovo mjesec dana, a taj period je ujedno i najduži u historiji SAD-a. On se obratio putem Instagrama te je pozvao lidere obje strane da stave politiku po strani, da se sastanu, dogovore i okončaju blokadu. Također, 43. američki predsjednik je objavio i fotografiju na kojoj se vidi kako on i nekadašnja prva dana Laura Bbuš donose pice članovima Tajne službe koji se brinu o njima, a koji trenutno rade bez plate.

Blokada vlade utiče na oko 800.000 federalnih radnika. 

"Laura Buš i ja smo zahvalni našim članovima Tajne službe i hiljadama federalnih zaposlenika koji naporno rade za našu zemlju bez plate. Zahvalan sam i našim sugrađanima koji ih podržavaju", napisao je između ostalog Buš.

Crkve, restorani i korporacije pomažu u finansiranju zaposlenika vlade koji nisu dobili plate. Predsjednik Donald Tramp je rekao da neće potpisati zakon za finansiranje vlade koji ne uključuje sredstva od 5,7 milijardi dolara za njegov prijedlog izgradnje zida na granici SAD-a i Meksika. On će se tokom dana obratiti javnosti.

Finansiranje izgradnje zida je glavni razlog blokiranja vlade zbog kojeg vladine agencije nemaju novca za finansiranje i plaćanje zaposlenika.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Тет а тет са Татјаном Трнинић (Р)

    Врата састанака у четири ока отварамо само због вас!

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    ''''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)