Preko 300 povrijeđenih

Broj žrtava zemljotresa u Albaniji porastao na devet

  • 26.11.2019. 12:34

Broj poginulih u najsnažnijem zemljotresu koji je u posljednjih nekoliko decenija pogodio albansku prijestonicu Tiranu i okolinu porastao je na devet.

Prije toga, albansko Ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je da je potvrđena smrt još jedne, osme osobe u zemljotresu.

U saopštenju Ministarstva navodi se da je poginuo muškarac usljed rušenja zgrade u kojoj je nekad bio hotel na zapadu Drača.

Lokalni mediji pišu da se vila u Draču srušila i da se vjeruje da je u njoj bilo osam ljudi, čija sudbina još nije poznata, prenio je AP.

Premijer Albanije Edi Rama izjavio je da je njemački kancelar Angela Merkel ponudila pomoć, kao i njegove kolege iz Sjeverne Makedonije i Bugarske.

Crna Gora je poslala tim za potragu i spasavanje, a iz Rumunije su poslata dva vojna aviona sa specijalizovanim timovima za brzi odgovor.

Albanski ministar odbrane Olta DŽaka izjavila je ranije da je poginulo sedmoro ljudi.

Zemljotres jačine 6,4 stepena po Rihterovoj skali osjetio se u albanskoj prijestonici Tirani i okolini, a dogodio se jutros u 3.54 časa.

Američki institut za geološka istraživanja saopštio je da je epicentar potresa bio na 30 kilometara od Tirane, na dubini od deset kilometara i da se radi o drugom jakom zemljotresu u tom području u posljednja dva mjeseca.

Zemljotres se osjetio u Crnoj Gori, Sjevernoj Makedoniji, Srbiji, Grčkoj, Hrvatskoj i BiH, a još jedan snažan potres zabilježen je oko 7.00 časova.

TASS je prenio da je u zemljotresu povrijeđeno više od 320 ljudi.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.