Tramp "zrači nesigurnošću"

Britanski ambasador: Američka administracija nefunkcionalna, nespretna i nevješta

  • 07.07.2019. 11:15

Britanski ambasador u SAD Kim Daroh opisao je administraciju američkog predsjednika Donalda Trampa kao "nefunkcionalnu", "nespretnu" i "nevještu".

U dopisima britanskoj Vladi od 2017. godine do danas, Daroh ističe da Tramp "zrači nesigurnošću" i savjetuje zvaničnicima u Londonu da iznose jednostavne stavove, čak direktne radi efikasnije komunikacije sa njim. 

"Ne vjerujemo da će se ova administracija u značajnijom mjeri normalizovati i biti manje disfunkcionalna, manje nepredvidiva, manje podijeljena, manje diplomatski nespretna i nevješta", piše Daroh u jednom od dopisa, piše britanski dnevnik "Mejl on sandej" 

Prema pisanju lista, Daroh u drugim dopisima američku administraciju opisuje kao "jedinstveno nefunkcionalnu", kao i da su medijski izvještaji o "borbama noževima" u Bijeloj kući "uglavnom istiniti". 

Međutim, Daroh, takođe upozorava britanske zvaničnike da ne otpisuju Trampa jer je na "pouzdanom putu" ka osvajanju drugog mandata. 

Prema njegovom mišljenju, Tramp bi mogao "izaći iz plamena, sa modricama ali netaknut, poput Arnolda Švarcenegera u posljednjim scenama filma `Terminator`". 

Britanski Forin ofis nije želio da komentariše ove dopise. 

Тагови:
  • 22:45 Филм: Хазард (16+)

    '' Филм: Хазард (16+)

  • 00:45 Ноћни програм

    Ноћни програм