Kanadska provincija

Britanska Kolumbija uvodi vanredno stanje zbog poplava? (VIDEO)

  • Извор: Танјуг
  • 17.11.2021. 18:28

Kanadska provincija Britanska Kolumbija bi danas mogla da uvede vanredno stanje kako bi pomogla u otklanjanju štete prouzrokovane velikim poplavama koje su blokirale pristup najvećoj luci u zemlji i odsjekle više hiljada ljudi.

Klizišta izazvana jakim kišama uništila su nekoliko glavnih puteva, a poginula je najmanje jedna osoba, prenosi agencija Rojters.

Zvaničnici tvrde da bi broj poginulih mogao porasti, jer se još osoba vodi kao nestalo.

- Ono sto vidimo je prirodna katastrofa. Vanredno stanje u cijeloj pokrajini je na stolu - izjavio je pokrajinski ministar za javnu bezbjednost Majk Farnvort na konferenciji za novinare.

Džef Kun, pastor u crkvi u Houpu, gradu sa 6.000 ljudi, na oko 160 kilometara istočno od Vankuvera, rekao je da još 1.500 ljudi traži skloniste.

- Nije ostalo mnogo toga u prodavnicama. Јednostavno ne mogu da popune zalihe, nema načina da prođu - izjavio je on, navodeći da iako je nešto hrane dovezeno vazdušnim putem, ostaje zaliha za samo jedan dan.

Kanadski premijer Džastin Trudo razgovarao je u utorak sa pokrajinskim premijerom Džonom Horganom, poručujući da će zvanična Otava učiniti sve što može, bilo u vidu kratkoročne pomoći ili podrške za obnovu na duži rok.


Тагови:
  • 22:20 Серија: Ел Чапо (16+)

    ''Прича о озлоглашеном нарко босу, једном од најопаснијих и крволочнијих мафијаша.

  • 23:20 Серија: Ред Рок (12+)

    Ред Рок' је ирска криминалистичка серија која прати случајеве полицијске станице смјештене у измишљени приморски град Ред Роцк у близини Даблина, те приватне турбулентне односе гардиста и мјештана.

  • 23:45 Ноћни програм

    Ноћни програм