Hapšenje u Španiji

Brazilski pilot u vojnom avionu prevozio drogu 

  • 26.06.2019. 18:02

Španska policija uhapsila je pripadnika brazilskih vazdušnih snaga koji je u vojnom avionu ka Sevilji prevozio tri torbe pune kokaina nekoliko časova prije dolaska brazilskog predsjednika Žaira Bolsonara, saopštila je danas policija.

Brazilske vazduhoplovne snage saopštile su da je pilot uhapšen prema sumnji za trgovinu narkoticima i da slučaj istražuje i vojna policija. 

Izvor iz španske policije rekao je da su službenici pronašli 39 kilograma narkotika na tri mjesta u prtljagu koji su provjerili dok je avion čekao da nastavi put ka Tokiju. 

Mediji u Španiji i Brazilu navode da je pilot bio dio grupe pripadnika vojnog vazduhoplovstva koja je pratila Bolsonara na putu ka Japanu na samit G20, ali niko od brazilskih i španskih zvaničnika to nije potvrdio. 

Bolsonaro je u poruci objavljenoj na društvenoj mreži "Tviter" objavio da je obaviješten o hapšenju i da je naredio "hitnu saradnju sa španskom policijom". 

Bolsonaro je prvobitno trebalo da se zaustavi u Sevilji, ali se u posljednjoj verziji njegovog rasporeda pominje Lisabon.