Brazil počeo proizvodnju vakcina AstraZeneca

  • 09.03.2021. 13:28

Brazil je u ponedjeljak započeo proizvodnju vakcina AstraZeneca u državnom istraživačkom pogonu Fiocruz u Rio de Ženeiru, javljaju lokalni mediji.

Vakcina, od sirovima uvezenih iz Kine, prošla je potrebne testove i može se očekivati ​​da će 3,8 miliona doza biti predano Ministarstvu zdravstva u Braziliji do kraja marta.

Nedavni uvoz pošiljke sirovina za proizvodnju 12,2 miliona doza vakcina AstraZeneca pobudio je nadu u masovnije vakcinisanje usred brzog širenja virusa korona u Brazilu.

S Fiocruzom Brazil ima fabriku lijekova koja se smatra najvećom u Latinskoj Americi.

Sredinom godine Fiocruz planira proizvesti 110 miliona doza AstraZeneca vakcina protiv virusa korona koristeći uvozne sirovine za njihovu proizvodnju.

U drugoj polovini godine, zahvaljujući prenosu tehnologije, moći će proizvesti još 110 miliona doza potpuno samostalno, prenosi dpa.

Južnoamerička zemlja počela je vakcinisanje u januaru.

Do sada  je više od 11 miliona ljudi zaraženo virusom korona u Brazilu.

Više od 266.000 pacijenata umrlo je od virusa korona. Veći broj smrtnih slučajeva zabilježen je samo u Sjedinjenim Državama i Indiji.

Nedavno je Brazil imao najtežu sedmicu u pandemiji, s oko 10.000 smrtnih slučajeva od virusa  korona u sedam dana.

Fondacija Osvaldo Kruz (Fiocruz) najistaknutija je ustanova za nauku i tehnologiju u zdravstvu u Latinskoj Americi koja ima za cilj ojačati mreže i poboljšati kapacitete za istraživanje javnog zdravlja na regionalnom i globalnom planu u kojem profesionalci, studenti i istraživači mogu razmjenjivati iskustva, znanje, resurse i istraživačke alate.

Fiocruz je pridružen brazilskom Ministarstvu zdravstva, a njegova je misija proizvodnja, širenje i razmjena znanja i tehnologija s ciljem jačanja i konsolidacije Jedinstvenog zdravstvenog sistema i kvaliteta života stanovništva.

Тагови:
  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.