Borelj: Odnosi EU i Rusije daleko od zadovoljavajućih

  • 06.02.2021. 21:42

Odnosi Rusije i Evropske unije su daleko od zadovoljavajućih, navodi se u saopštenju visokog predstavnika EU za spoljnu i bezbjednosnu politiku Žozepa Borelja nakon zvanične posjete Moskvi.

Borelj je u saopštenju istakao da je neophodno da diplomatski kanali komunikacije ostanu otvoreni ne samo da bi se radilo na deeskalaciji incidenata ili kriza, već i da bi bila razmjenjivana mišljenja i poruke.

Navedeno je i da je EU zabrinuta u vezi sa pitanjem ljudskih prava u Rusiji, te iznesena osuda po pitanju presude opozicionaru Alekseju Navaljnom i upućen apel ruskim vlastima da Navaljni bude pušten na slobodu.

U saopštenju je ponovo kritikovana odluka Moskve da trojica diplomata Nemačke, Švedske i Poljske budu protjerana iz Rusije zbog učešća u neodobrenim protestima i upućen još jedan apel da ta odluka bude revidirana.

Borelj je u saopštenju ponovo negirao da su te diplomate na bilo koji način prekršile svoja punomoćja u skladu sa njihovim diplomatskim statusom, prenosi "Sputnjik".

Rusija je protjerala trojicu evropskih diplomata - iz Njemačke, Poljske i Švedske zbog učešća u neodobrenim protestima koji su održavani u Rusiji kao znak podrške opozicionaru Alekseju Navaljnom.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р)

    Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?