Mediji ga svojevremeno nazivali "ekstremno glupim"

Bivši momak ubio srpkinju, robijao zbog droge

17:17, 09.09.2019.
Izvor: Blic
Hristos Panagakos (26) uhapšen je zbog sumnje da je upucao svoju bivšu djevojku Ivonu Jovanović (27) u njenoj kući u Australiji. Njemu su lisice na ruke stavljene samo nekoliko sati nakon što se tragedija dogodila.

Ivona Jovanović pronađena je u nedjelju oko 2 sata iza ponoći sa prostrijelnom ranom u grudima. Prijatelji koji su bili sa njom kobne večeri, sa kojima je trebalo da izađe, pobjegli su prije nego što su hitne službe stigle na lice mjesta.

Jedan od njih pozvao je hitnu pomoć i bio na vezi sa ljekarima sve dok oni nisu stigli do Ivone.

Ispostavilo se da je riječ o grupi bajkera, koji su poznati po svojim kriminalnim radnjama kao veliki igrači u australijskom podzemlju. Među njima je po svemu sudeći bio i Hristos Panagakos, Ivonin bivši dečko koji je dobro poznat tamošnjoj policiji.

Njeni prijatelji su na društvenim mrežama već sljedećeg dana upirali prst u Panagakosa, jer su znali da je riječ o veoma nestabilnoj osobi koja je već duže vrijeme ima posla s narkoticima, a kao motiv pucnjave naveli su to da Ivona nije željela da bude sa njim, što on nije mogao da prihvati.

Ko je Hristos Panagakos?

Hristos Panagakos, inače bodibilder, poznat je kao izuzetno problematičan mladić, a pod lupom policije, tačnije odjeljenja koje "lovi" problematične bajkere, našao se još 2014. godine zbog dilovanja.

Policija je tada sumnjala da je dio organizovane kriminalne grupe koja se bavi rasturanjem narkotika te je više puta pretresala njegov automobil i kuću u kojoj je živio.

Zanimljivo je da je godinu dana kasnije odbačena optužnica protiv njega koja se odnosila na šverc oko 30 grama "ajsa" (metamfetaminom) pronađenih u njegovim kolima i to jer se ispostavilo da je policija na nezakonit način uradila pretres.

Već 2017. bio je na optuženičkoj klupi zbog trgovine ajsom i MDMA odnosno ekstazijem. On je priznao krivicu u julu te godine za sva tri djela koja mu se stavljaju na teret. Branio se, ipak, da je u trenucima šverca bio "mentalno bolestan", da je zavisnik, te da je želio da ide na liječenje ali je ono bilo veoma skupo.

U decembu iste godine, pokušao je da prošvercuje valijum i ajs u zatvor, ali je njegov plan propao kada su mu paketići poispadali iz zadnjice. Mediji u Australiji su ga tada nazvali "ekstremno glupim".

Ipak, Hristos se u svim dosadašnjim slučajevima sumnjičio zbog poslova sa drogom, a ovo je prvi put da je osumnjičen za ubistvo.