O ugovorima za kupovinu borbenih aviona

Bivši francuski predsjednik ispitan u policiji

  • 09.07.2019. 21:25

Bivši francuski predsjednik Fransoa Oland dao je početkom mjeseca izjavu u policiji u svojstvu svjedoka u sklopu istrage Brazila o ugovorima za kupovinu borbenih aviona.

Prema pisanju lista "Kanar enšan", Olandov prethodnih na funkciji predsjednika Nikola Sarkozi odbio je da odgovara na pitanja u sklopu iste istrage.

"Saslušanje je održano", rekao je izvor blizak Olandu.

Sarkozijevi saradnici nisu željeli da odgovore na zahtjev za komentar.

Slučaj je usmjeren na kupovinu borbenih aviona "Gripen" od švedske kompanije "Saab" 2013. godine kada je na vlasti bila Dilma Rusef.

Brazilsko tužilaštvo istražuje da li je prethodnik Rusefove na funkciji predsjednika Luis Inasio Lula da Silva iskoristio njegov uticaj na nju da bi "Saab" pobjedio na tenderu.

Francuski dnevnik piše da je od Olanda i Sarkozija zatraženo da budu saslušani radi odbrane Da Silve. NJegovi advokati ističu da on nije imao nikakvu ulogu u kupovini aviona.

Bivši brazilski predsjednik služi zatvorsku kaznu u trajanju od 12 godina izrečenu prema optužbama za korupciju i pranje novca. Kazna mu je smanjena na osam godina.

Тагови:
  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина