Osuđeni pedofil

Bil Gejts se kaje zbog sastanka sa Epstajnom

  • Извор: Агенције
  • 22.09.2021. 14:55

Epstajn se ubio u zatvoru 2019. godine dok je čekao suđenje zbog optužbi da je namamio desetine 14-godišnjih djevojčica u svoje luksuzne domove i platio im seksualne usluge.

Bil Gejts je u utorak dao vidio intervju na televiziji PBS, a tokom razgovora sa novinarkom Džudi Vudrof, bio je posebno uznemiren kada ga je voditeljka pitala o njegovoj vezi sa osuđenim pedofilom i seksualnim prestupnikom Džefrijem Epstajnom.

– Poznato je da ste održali niz poslovnih sastanaka sa Džefrijem Epstajnom koji je osuđen za malolietnu prostituciju. Šta ste znali o njemu kada ste ga sreli, kako ste sami rekli, u nadi da ćete prikupiti novac? Vudrof je pitala osnivača Majkrosofta.

– Kao što znate, večerao sam sa njim. Žao mi je što sam to učinio. Poznavao je ljude koji imaju veliku ulogu u globalnom zdravlju, što je moj interes. U tom pravcu ne ide dovoljno filantropije – objasnio je Gejts i dodao da su ti sastanci “bili greška” – odgovorio je Gejts.

Dodao je dalje:

– Sastanci nisu rezultirali na način na koji je tvrdio da hoće, pa sam ih prekinuo. To je bilo davno, nema ništa novo u tim susretima i našem odnosu – rekao je 65-godišnji Gejts.

Vudrof je istakla da je Gejts nastavio da se sastaje sa Epstajnom godinama nakon njihovog prvog susreta. Melinda Gejts, za koju se vjerovalo da je ljuta zbog njihovog prijateljstva, navodno je počela da se nalazi sa advokatima za razvod braka 2019. godine, nakon što je javnosti poznat susret njenog muža sa Epstajnom. Nakon što su ranije ove godine najavili razvod, par je prošlog mjeseca zvanično rješio papire za razvod.

Podsjetimo, Epstajn se ubio u zatvoru 2019. godine dok je čekao suđenje zbog optužbi da je namamio desetine 14-godišnjih djevojčica u svoje luksuzne domove i platio im seksualne usluge. On se izjasnio krivim za teško djelo zbog prostitucije u koje je umiješana maloljetna osoba 2008. godine i osuđen je na 18 mjeseci zatvora, ali je odslužio samo 13.

Nakon što ga je reporter upitao da li je nešto naučio iz druženja sa Epstajnom, Gejts je bio zbunjen.

– Pa on je mrtav, i generalno uvijek morate biti oprezni i, znate, veoma sam ponosan na ono što smo postigli i veoma sam ponosan na rad fondacije. Zato svaki dan ustajem i koncentrišem se – zaključio je Gejts, piše Espreso.

Тагови:
  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Народ прича

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.