"Ne žali zbog izjave"

Bijela kuća o Putinovom pozivu da razgovara sa Bajdenom: Predsjednik SAD je sutra zauzet

  • 18.03.2021. 19:53

Bijela kuća oglasila se danas povodom poziva ruskog predsjednika Vladimira Putina da sutra ili u ponedjeljak razgovara direktno sa prvim čovjekom Sjedinjenih Američkih Država, Džoom Bajdenom.

- Predsjednik je već razgovarao sa Putinom… Mi održavamo kontakte sa ruskim liderima, članovima ruske vlade na svim nivoima. Nemam šta da vam kažem, što se tiče budućih razgovora. Predsjednik će sutra biti u Džordžiji i biće veoma zauzet - rekla je portparolka Bijele kuće Džen Psaki, javlja "Sputnik".

Ruski predsjednik je danas uputio poziv Bajdenu da u petak ili ponedjeljak razgovaraju, ali je predložio da ta njihova debata bude uživo i onlajn.

"Bajden ne žali zbog te izjave"

Bijela kuća je saopštila danas da Bajden "ne žali u vezi komentara o Putinu". Takođe, navodi se da administracija predsjednika SAD spremna da nađe načine da sarađuje sa Rusijom i Putinom uprkos tenzijama između dvije zemlje, kazala je portparolka Bijele kuće, Džen Psaki, a prenosi Sputnik.

Podsjećanja radi, Bajden je nedavno privukao veliku pažnju svjetskih medija, pošto je u intervjuu za američku mrežu ABC kazao da smatra da je Putin ubica.

Inače, Bajden je u intervjuu poručio i da će zvanična Moskva platiti "zbog miješanja u američke izbore".

- Uskoro ćete vidjeti cijenu koju će platiti za to - rekao je tada prvi čovjek SAD i dodao da je tokom telefonskog razgovora u januaru upozorio ruskog kolegu o mogućem američkom odgovoru.

- Dugo smo razgovarali i rekao sam mu da ga poznajem i da on mene poznaje. Ukoliko utvrdim da se to desilo, budi spreman - kazao je Bajden.

Potom se oglasio Putin, koji je Bajdenu poželio zdravlje.