Bezbjednosna agencija spriječila atentat na Lukašenkovog protivnika

  • 11.08.2020. 07:56

Bjeloruska policija i sinoć se sukobila s demonstrantima u Minsku drugu veče zaredom, nakon što je predsjednik Aleksander Lukašenko ubjedljivo pobijedio na spornim izborima za koje Zapad kaže da su obilježeni ozbiljnim nepravilnostima.

Policija je viđena kako izvlači demonstrante iz gomile i tuče ih palicama. Privedeno je više od 30 ljudi, prenose svjedoci. 

Agencija AFP javlja da su policajci ispaljivali gumene metke na demonstrante.

Neko je pokušao ubiti Lukašenkovu glavnu protivnicu

U isto vrijeme bjeloruska bezbjednosna agencija je objavila da je spriječila pokušaj ubistvo Lukašenkove glavnog protivnika Svetalne Tihanovskaje, prenosi televizija ONT. 

Ona je danas rekla kako se neće pridružiti demonstrantima kako vlasti ne bi iskoristile taj potez da je uhapsi, ali da traži od Lukašenka, koji vlada od 1994., da odstupi s dužnosti, piše agencija France Presse. 

Tihanovskaja se proteklih sedmica pretvorila u neočekivanog rivala Lukašenku, a izbore u nedjelju, na kojima je dugovječni lider osvojio šesti uzastopni mandat s 80 posto glasova, proglasila je falsifikovanim.

Ta 37-godišnja bivša učiteljica engleskog jezika, domaćica bez političkog iskustva, na izborima je, prema službenim rezultatima, osvojila 10 odsto glasova, ali je poručila kako se smatra pobjednicom.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић

  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 21:45 Серија: Авионџије (12+)

    Серија: Авионџије (12+)

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.