Bivši potpredsjednik SAD-a

Bez ustručavanja: Sjeverna Koreja nazvala Bajdena "budalom niske inteligencije"

  • 22.05.2019. 09:18

Sjeverna Koreja označila je juče bivšeg potpredsjednika SAD Džoa Bajdena kao “budalu niske inteligencije” i “imbecila lišenog elementarnih kvaliteta ljudskog bića”, pošto je američki predsednički kandidat nedavno nazvao severnokorejskog lidera Kim Džong Un-a tiraninom.

Korejska centralna novinska agencija (KCNA) saopštila je da je Bajden uvrijedio vrhovno rukovodstvo zemlje i počinio “ozbiljnu politički motivisanu provokaciju koja se ne može tolerisati” protiv Sjeverne Koreje, prenosi AP.

Bajden je tokom kampanje u Filadelfiji, u subotu optužio predsjednika Donalda Trampa da se slaže s “diktatorima i tiranima” kao što su Kim i ruski predsjednik Vladimir Putin.

"Ono što je on izgovorio samo je sofizam imbecila lišenog elementarnih kvaliteta ljudskog bića, a kamoli političara", prenijela je KCNA.

Agencija dodaje i da se ne isplati nadati se nečemu u njegovoj kandidaturi i da ga prati sumnja da je budala niskog koeficijenta inteligencije.

"Ipak, sebe hvali kao najpopularnijeg predsedničkog kandidata. Ovo je dovoljno da se i mačka nasmije", kaže se u izvještaju agencije.

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина