Čudo

Beba zaražena koronom preživjela 32 dana u komi i na respiratoru

  • 02.06.2020. 17:16

Nakon mjesec dana u indokovanoj komi zbog infekcije korona virusom beba iz Brazila vratila se kući gdje su njegovi roditelji već pripremaju da proslave napunjenih pola godine svog sina.

Malom Domu Andradeu je pet meseci nakon rođenja dijagnostikovan Kovid-19 u bolnici Pro-kardijako u Riju de Žaneiru, piše CNN. On je proveo 54 dana u bolnici, od čega 32 u indukovanoj komi i prikačen na respirator.

-Imao je poteškoća sa disanjem pa su ljekari mislili da ima bakterijsku infekciju. Ali, lijekovi nisu djelovali i stanje mu se pogoršalo. Onda smo moja žena i ja odlučili da ga odvedemo u drugu bolnicu, gdje su ga testirali. U pitanju je bio korona virus – priča Domov otac Vagner Andrade.

Nije jasno kako se beba zarazila, ali Vagner kaže da je možda bio izložen virusu tokom posjete kući njihovog rođaka.

-Moja žena je primijetila da bučno diše. Pozvali smo nekoliko ljekara i jedna doktorka nam je rekla da ga snimimo. Kad je pogledala video rekla nam je da ga odmah dovedemo u bolnicu – kaže Vagner.

On i njegova žena Vivijan Monteiro smatraju da je Domov oporavak “čudo”.

-Prvo sam osjetio olakšanje i neopisivu sreću. Žudili smo da on dođe kući više od 50 dana – dodao je srećni otac.

Dom će 14. juna napuniti šest mjeseci a proslavi će virtuelno prisustvovati njegovi rođaci.

U Brazilu je do sada zabilježeno najmanje 25 smrtnih slučajeva od korona virusa među bebama starosti do 12 mjeseci, podaci su tamošnjeg Ministarstva zdravlja. CNN navodi da je Južna Amerika poslednje nedelje postala epicentar globalne pandemije, sa 465.166 potvrđenih slučajeva zaraze i ukupno 27.878 smrtnih, prema podacima Univerziteta Džons Hopkins.

Тагови:
  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић

  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 21:45 Серија: Авионџије (12+)

    Серија: Авионџије (12+)

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.