"Ponosni na svoje izvještavanje"

BBC dobio 100.000 žalbi zbog vijesti o princu Filipu

  • 13.04.2021.22:08

BBC je primio 100.000 žalbi od gledalaca i čitalaca zbog izvještavanja o smrti vojvode od Edinburga, supruga britanske kraljice Elizabete Druge, javlja tabloid San.

Britanska medijska korporacija je promijenila svoj raspored kako bi izvještavala o smrti princa Filipa koji je umro u petak, u 100. godini.

Emisije “EastEnders” i “MasterChef” zamijenjeni su informativnim emisijama, dok je BBC Four potpuno prekinuo emitovanje.

– Ponosni smo na svoje izvještavanje i ulogu koju igramo u trenucima od nacionalnog značaja – saopštio je BBC. Ipak, korporacija je odbila da potvrdi broj žalbi koje je primila.

Brojke će u četvrtak biti objavljene u dvonedjeljnom biltenu emitera.

Brojka od 100.000 učinila bi izvještavanje o smrti princa Filipa programom koji je dobio najviše pritužbi u istoriji BBC-ja.

Ostali programi koji su privukli veliku količinu žalbi uključuju prenos emisije Džerija Springera: Opera, na koji je 2005. godine bilo 63.000 žalbi; i šaljiv poziv Rasela Brenda glumcu Endruu Sačsu, zbog kojeg je 2008. godine stiglo 42.000 žalbi.

Kasno u petak, BBC je na svojem veb sajtu postavio opciju koja dozvoljava gledaocima da se žale na TV izvještavanje, prepoznajući obim pritužbi.

Opcija je uklonjena u subotu popodne, nakon što je broj žalbi počeo da pada, navela je korporacija.

Tagovi: