Bajden Zelenskom: Zalagaću se za suverenitet Ukrajine

  • 08.06.2021. 08:44

VAŠINGTON - Američki predsjednik Džozef Bajden rekao je juče u telefonskom razgovoru ukrajinskom predsjedniku Vladimiru Zelenskom da će se zalagati za ukrajinski suverenitet i teritorijalni integritet uoči samita s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom.

Savjetnik Bijele kuće za nacionalnu bezbjednost Džejk Saliven kazao je novinarima da su dva lidera razgovarala o bilateralnim odnosima pred Bajdenovo putovanje u Evropu, prenio je Rojters.

"Imali su priliku da opširno razgovaraju o svim pitanjima vezanim za američko-ukrajinske odnose i predsjednik Bajden je rekao predsjedniku Zelenskom da će se čvrsto založiti za suverenitet, teritorijalni integritet i aspiracije Ukrajine dok idemo naprijed", rekao je Saliven.

Zelenski i Bajden usaglasili su političke stavove tokom telefonskog razgovora, uoči Bajdenovog sastanka s Putinom, izjavio je Mihailo Podoljak, savjetnik šefa kabineta Zelenskog.

Zelenski je na Twitteru zahvalio Bajdenu na pozivu tokom telefonskog razgovora da dođe u Bijelu kuću u julu.

U odgovoru, Zelenski je napisao da zahvaljuje na pozivu i da se raduje sastanku na kojem će razgovarati o unapređenju strateške saradnje Ukrajine i SAD, prenio je AP.

Тагови: