G7

Bajden prekršio kraljevski protokol, napravio istu grešku kao i Tramp

  • 14.06.2021. 12:47

Uoči sastanka kraljice Elizabete Druge i predsjednika SAD Džoa Bajdena, mnogi su se pitali da li će prvi čovjek Amerike ispoštovati kraljevski protokol, ili će, poput svog prethodnika Donalda Trampa, napraviti neki gaf.

Podsjetimo, tokom posete kraljici Tramp je prekršio niz pravila. Ono koje je po svemu sudeći najviše povrijedilo njeno veličanstvo je činjenica da je Tramp otkrio detalje njihovog privatnog razgovora, što je strogo zabranjeno.

Mnogi i dalje prepričavaju Trampove blamaže na dvoru, a narednih dana pričaće se i o Bajdenovoj posjeti kraljici.

Naime, ni Bajden nije uspio da ispoštuje do kraja kraljevski protokol, pa je i on nakon sastanka otkrio detalje privatnog razgovora sa kraljicom, prenose britanski mediji.

On je otkrio novinarima da ga je kraljica, dok su pili čaj u Vindzoru, propitivala o ruskom kolegi Vladimiru Putinu i kineskom predsjedniku Si Đinpingu.

Bajden je u nedjelju uveče, uoči puta za Brisel, na aerodromu Hitrou komentarisao posjetu kraljici.

- Dugo smo pričali, veoma je srdačna. Mislim da se neće uvrijediti, ali podsjetila me je na moju majku - rekao je između ostalog Bajden novinarima.

On je potom dodao da ga je kraljica pitala za Putina i Si Đinpinga i podsjetio da će se sa ruskim kolegom uskoro i sastati.

Bajden je istakao i da mu je žao što nije ostao u zamku Vindzor nešto duže.

- Možda smo mogli da zadržimo vozila ili tako nešto. U svakom slučaju, kraljica je bila veoma elegantna - rekao je prvi čovjek Amerike.

Podsjetimo, Bajden je prekršio kraljevski protokol i dan uoči što se sam sastao sa kraljicom. Naime, u petak uveče je održan događaj za učesnike Samita G7, na kojem je bila i kraljica. Međutim, kako su prenijeli mediji, Bajden je na događaj stigao poslije kraljice, čime je prekršio kraljevsko pravilo.

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина