"Bajden je naš najveći neprijatelj"; predstavili "najmoćnije oružje na svijetu"

  • 15.01.2021. 11:46

Sjeverna Koreja je na vojnoj paradi održanoj u centru Pjongjanga predstavila novi tip balističke rakete ua lansiranje s podmornice.

Povod za veliku vojnu paradu bio je završetek osmodnevnog kongresa Radničke partije koja je na vlasti.

Mediji su ovu balističku raketu opisali kao najmoćnije oružje na svijetu, a događaju je prisustvovao sjevernokorejski vođa Kim Jong-un koji je na kongresu imenovan za glavnog sekretara stranke najavivši povećanje nuklearnog arsenala zemlje.

Prikaz vojne snage ove države dolazi samo nekoliko dana prije inauguracije izabranog američkog predsjednika Džoa Bajdena kao i nakon retkog političkog sastanka na kojem je Kim Džong Un SAD proglasio najvećim neprijateljem svoje zemlje.

Fotografije koje kruže u medijima prikazuju promociju najmanje četiri velike crno-bijele rakete koje su pronesene pored mase ljudi koja je uz najveće počasti držala zastavu Severne Koreje.

Analitičari su naveli da ovo oružje nikad dosad nije viđeno te su dodali da nova godina u Sjevernoj Koreji donosi i nova naoružanja.

Obučen u kožni kaput i sa šubarom na glavi, Kim je sve vrijeme bio nasmejan i zadovoljno je mahao prisutnima na vojnoj paradi koja se održala na trgu Kim Il-sung gdje su se nalazile i pešadijske trupe, artiljerija i tenkovi.

"Najmoćnije oružje na svijetu, balističke rakete za lansiranje s podmornica predstavljane su jedna za drugom snažno pokazujući moć revolucionarnih oružanih snaga", objavila je korejska centralna novinska agencija.

Na ovom događaju nije predstavljena najveća interkontinentalna balistička raketa (ICBM) Sjeverne Koreje koja je otkrivena na mnogo većoj vojnoj paradi održanoj u oktobru prošle godine kada je proslavljana 75. godišnjica osnivanja Radničke partije.

Тагови:
  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.