Predsjednik SAD

Bajden: Iran neće imati nuklearno oružje

  • 29.06.2021. 07:28

Predsjednik SAD DŽozef Bajden rekao je na sastanku sa izraleskim predsjednikom Reuvenom Rivlinom da je njegova posvećenost Izraelu čvrsta poput gvožđa i da neće dozvoliti da Iran dođe u posjed atomskog naoružanja.

Bajden je dodao da se nada da će se uskoro sastati sa novim izraelskim premijerom Naftalijem Bentom.

"Ono što mogu da vam kažem jeste da Iran nikada neće dobiti nuklearno oružje na mojoj straži", rekao je Bajden na sastanku u Bijeloj kući.

Rivlin je rekao poslije sastanka da će Bajden pozvati novog izraelskog premijera u narednih nekoliko dana da dođe u posjetu Americi radi nastavka saradnje dvije zemlje i razmjene ideja.

Izvor upućen u detalje satanka Bajdena i Rivlina izjavio je prethodno da će američki predsjednik reći izraelskom lideru da SAD i Izrael dijele isti cilj, a to je da Iranu ne bude dozvoljeno da razvije nuklearno oružje i da će naglasiti podršku Amerike pravu Izraela da se brani.

Rivlin odlazi sa funkcije 7. jula nakon sedmogodišnjeg mandata i ovo mu je posljednje predsjedničko putovanje u inostranstvo.

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    ''''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.