Drama u Velsu 

Avion udario u kontaktnu mrežu i pao na auto-put VIDEO 

15:17, 12.05.2019.
Izvor: Telegraf.rs
Thumbnail
Mali avion u kome su bile tri osobe srušio se na auto-put u južnom Velsu, nakon što je udario u željezničku kontaktnu mrežu.

 Incident se dogodio na auto-putu A440 između mjesta Abergejvani i Reglan. Policija je zatvorila put i savjetovala građanima da izbegavaju područje.

Nadležni su saopštili da je u avionu bilo troje ljudi, ali da srećom niko od njih nije zadobio povrede opasne po život. Jedan čovek koji se tu našao na licu mjesta pomogao je putnicima da se izvuku iz olupine iz koje se širio gust oblak dima, vidljiv i sa okolnih brda.

Svjedoci kažu da su oko 11 sati čuli glasnu eksploziju, a onda vidjeli kako se veliki dim uzdiže sa puta. Najbliži mjestu nesreće tvrde i da je sve troje putnika brzo evakuisano, ali da su imali ozbiljne opekotine po cijelom tjelu.

Prije pada, vidjeli smo avion kako prolijeće iznad naših kola. Prednji dio aviona bio je crn i pod čudnim uglom. Pitali smo se šta nije u redu," rekla je Luis Hodž, jedna od očevidaca.

Druga žena, Keli Hejl, napisala je da je vidjela čoveka kako izvlači ljude iz olupine aviona

Novinar BBC-ja napisao je da je bio u vozu kada je avion udario u kontaktnu mrežu. Kablovi su od udara pukli.

Ovo je treći put za tri godine da na ovom području padnu avioni. Prošlog juna dvoje ljudi je poginulo kada se avion sručio blizu Reglana, a u junu 2016. godine drugi avion je pao nedaleko odatle. Srećom, sve troje putnika prošlo je bez povreda.