Hrvatska

Autoputem išla u pogrešnom pravcu, pa pokušala pregaziti policajca

16:56, 30.09.2020.
Izvor: 24sata
Policija je u utorak oko 22.20 sati dobila prijavu da se Mercedes austrijskih registracija kreće u suprotnom smjeru na dionici Istarskog ipsilona Medaki – Baderna u smjeru Umaga. Kako je je postojala opasnost da će tom vožnjom ugroziti druge učesnike u saobraćaju, Istarski ipsilon je zatvoren za saobraćaj, a policijski službenici odmah su započeli potjeru. 

Nakon što je pristigao na naplatnu kućicu Umag, Mercedes je udario u jedan automobil koji je stajao u koloni i u jedno policijsko vozilo.

Potom je vozačica Mercedesa naglo krenula prema policijskom službeniku, pokušavajući ga pregaziti zbog čega je on bio prisiljen upotrebiti vatreno oružje te ispaliti hice u gume vozila. 

uprkos tome nastavio kretati velikom brzinom, ponovno suprotnim smjerom, ovaj put u smjeru Pule, zbog čega su policijski službenici nastavili potjeru. 

Nakon odmorišta Bale policijski službenici sustigli su vozilo, a vozačica je tada udarila u zadnji dio policijskog vozila i zaustavila se. Utvrđeno je da se radi o 62-godišnjoj njemačkoj državljanki te su je policijski službenici priveli uz upotrebu sredstava prisile, nakon čega je smještena u odgovarajuću zdravstvenu ustanovu. 

Iz policije navode da niko nije povrijeđen.

Na mjestu nesreće obavljen je uviđaj, a nad njemačkom državljankom će se provesti kriminalističko istraživanje zbog sumnje da je divljačkom vožnjom dovela u opasnost druge učesnike u saobraćaju, da je oštetila tri vozila i pokušala pregaziti policijskog službenika.