Savršeni uslovi za njihovo širenje

Australija ponovo u strahu: Nakon požara i poplava stižu smrtonosni pauci

  • 22.01.2020. 17:20

Australija se već suočila s ekstremnim požarima i tučom ove godine, piše CNN. Sada stručnjaci upozoravaju ljude da se paze smrtonosnih pauka, jer su se stvorili savršeni uslovi u kojima bi oni mogli opstati.

Vlažni šumski predjeli istočne Australije postaju prirodno okruženje za nekoliko vrsta pauka poznatih po svom vrlo toksičnom otrovu koji brzo djeluje. Među njima je i sidnejski pauk dupljaš (Atrax robustus). U srijedu je iz australijskog Parka reptila, koji je smješten u Somersbyju, u saveznoj državi New South Wales, rečeno da je aktivnost pauka pojačana posljednjih dana.

"Zbog nedavne kiše i vrelih dana kakvi su sada, očekujemo da će se ovi pauci početi kretati svuda okolo", kaže portparol parka, Daniel Rumsey.

"Sidnejski dupljaši su potencijalno jedni od najopasnijih na svijetu kada je u pitanju djelovanje njihovog otrova i zato ih moramo tretirati veoma ozbiljno", dodaje Rumsey.

Тагови:
  • 08:00 Емисија: Аграр

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:00 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:00 Кето кухињица

    Ужине или комплетни оборци прилагођени кето исхрани са ниским удјелом угљених хидрата.

  • 11:15 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.