"Vikiliks"

Asanž ne može zauvijek ostati u ambasadi

  • 21.06.2018. 08:20

Novi ministar spoljnih poslova Ekvadora Hoze Valensija najavio je mogućnost preinačenja odluke o pružanju utočišta osnivaču "Vikiliksa" Džulijanu Asanžu u Ambasadi te zemlje u Londonu.

"Ekvador traži rješenje za ovaj problem. Ovo stanje ne može ostati zauvijek. Ne možete očekivati da traje godinama bez preispitivanja situacije", rekao je Valensija. 

Asanž boravi u Ambasadi Ekvadora u Londonu od 2012. godine, nakon što mu je odobren azil. 

On se sklonio u Ambasadu Ekvadora kako bi izbjegao izručenje Švedskoj zbog optužbi za seksualni napad, koje je on odbacio. 

Asanžova komunikacija sa spoljnim svijetom presječena je u martu ove godine nakon što je Ekvador optužio Asanža da remeti dobre odnose ove zemlje sa Londonom, podsjeća "Sputnjik". 

Predsjednik Ekvadora Lenjin Moreno kasnije je naredio uklanjanje posebnih službi obezbjeđenja oko diplomatske misije. 

Тагови:
  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Народ прича

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.