Raspoređeno 1000 dodatnih vojnika

Amerikanci na Bliski istok šalju moćne rakete

  • 20.06.2019. 09:04

Najnovije raspoređivanje dodatnih 1000 američkih vojnika na Bliski istok, objavljeno u ponedjeljak, a uključivaće bataljon projektila Patriot, nadzornu letjelicu s posadom i bez pilota i druga sredstva za odvraćanje, saopštio je u srijedu Pentagon.

"Sjedinjene Države ne žele sukob s Iranom, ali mi smo raspoređeni i spremni da branimo američke snage i interese u regiji", rekao je portparol Pentagona u saopštenju.

Strahovanja od sukoba između Irana i Sjedinjenih Država rastu od prošlonedjeljnog napada na dva naftna tankera na ulazu u Perzijski zaliv, za koje Vašington krivi Teheran.

U intervjuu za časopis "Time" objavljenom u utorak, američki predsjednik Donald Tramp je rekao da je spreman da preduzme vojnu akciju kako bi spriječio Teheran da izradi nuklearnu bombu, ali nije rekao hoće li odobriti korištenje sile za zaštitu zaliha nafte u zalivu. Rekao je da su napadi na tankere do sada bili "vrlo slabi".

SAD su već u Perzijski zaliv poslale udarnu grupu nosača aviona USS Abraham Linkoln, bombardere B-52 te amfibijski brod USS Arlington.

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р)

    Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Народ прича

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села.