Marija Zaharova

Amerika želi apsolutnu vojnu dominaciju

  • 01.11.2018. 15:26

Cilj izjava Vašingtona o istupanju iz Sporazuma o nuklearnim raketama srednjeg dometa /INF/ je da se Americi daju odriješene ruke da postigne punu vojnu dominaciju, saopštila je portparol ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

Ona je rekla da tvrnje da Moskva ne poštuje Sporazum Vašingtonu služe za pokrivanje direktnog američkog kršenja sporazuma. 

Komentarišući jučerašnji sastanak Savjeta Rusije i NATO, Zaharova je naglasila da je Moskva pokazala punu sprenost da razjazni bilo kakva pitanja koja su SAD povezale sa sporazumom o ograničavanju naoružanja, javio je "Sputnjik". 

"Predstavnici Rusije na sastanku su naglasili da je Moskva uvijek zainteresovana za obezbjeđivanje održivosti sporazuma, te da mu je čvrsto posvećena i da se striktno ponaša u skladu sa odredbama iz dokumenta", kaže Zaharova. 

Zaharova kaže da su predstavnici Rusije istakli i spremnost za zajedničko i brzo razjašnjavanje pitanja koja izazivaju zabrinutost SAD, te da su izložili sve zbog čega je Moskva zabrinuta, a što se skuplja godinama, u vezi sa poštovanjem Sporazuma sa druge strane.

Тагови:
  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.