Amerika u plamenu ali ove lokale niko ne smije da dira: Rusi čuvaju kafanu, Italijani pekaru

  • 02.06.2020. 21:36

Protesti koji su izbili u SAD zbog smrti Džordža Flojda veoma brzo su se pretvorili u pljačku i vandalizam, pa je u više od 20 gradova proglašen policijski čas, a na ulice je izašla i Nacionalna garda.

Na udaru su se našle prodavnice najluksuznije robe i drugi lokali, ali i supermarketi i restorani.

Neki Amerikanci su prinuđeni da sami štite svoje radnje od nasilnog upada, kao što su to uradili vlasnici pekare u Klivlendu.

Takođe, jednom restoranu u San Dijegu niko ništa ne može jer su ispred poređani opaki momci koji tu stoje od jutra do mraka, a pojedinci tvrde da se radi o Rusima.

Najgore su prošli vlasnici lokala u Los Anđelesu koji su se, želeći da zaštite svoju imovinu, pojavili sa vatrenim oružjem i mačetama za pojasom, ali ih je policija ubrzo uhapsila jer su mislili da su lopovi. Tek poslije nekoliko sati su pušteni kada su utvrđeni njihovi identiteti.

U Skotsdejlu su huligani ušli u jednu zlataru, međutim, kada su ušli unutra, zatekli su grupu ljudi naoružanih do zuba.

"Nismo tu da povrijedimo bilo koga. Kad smo vidjeli šta se dogodilo sa Eplovom radnjom, željeli smo da zaštitimo naš lokal. Ovo nisu protesti, ovo je kriminal", rekao je zlatarov sin.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Народ прича

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.