Marija Zaharova

Amerika šalje specijalce i vojnu tehniku ka Venecueli

  • 22.02.2019. 14:23

SAD prebacuju specijalne snage i vojnu tehniku ka Venecueli, saopštila je portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova na redovnoj konferenciji za štampu.

"Vašington priprema provokciju i to po svim pravilima vojne nauke. Primetno je prebacivanje američkih specijalnih snaga i tehnike u blizini teritorije Venecuele", izjavila je Zaharova.

Ona je dodala da SAD i NATO rade na opremanju naoružanjem opozicije u Venecueli.

"Postoje informacije da SAD i njihovi saveznici iz NATO-a rade na kupovini velikog kontingenta oružja i municije od jedne istočnoevropske države radi njihove predaje opozicionim snagama u Venecueli", naglasila je portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije.

Zaharova je dodala da SAD planiraju da početkom marta predaju opoziciji oružje ukrajinske kompanije "Antonov".

Prema njenim riječima radi se o mitraljezima, minobacačima, prenosnim protivvazdušnim raketniim kompleksima, municiji za lako i artiljerijsko oružje.

"Planovi SAD da pod izgovorom isporuke humanitarne pomoći uđu na teritoriju Venecuele predstavlja opasnu provokciju koja može dovesti do sukoba, čime će se dati dobar izgovor za vojnu intervenciju kako bi se smijenio Nikolas Maduro", zaključila je Zaharova.

Тагови:
  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Центар дана

  • 18:20 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    '''Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић