Optužbe na račun Rusije

Amerika pozvala Ukrajince da bojkotuju izbore

  • 08.11.2018. 09:17

Američka Ambasada u Ukrajini apelovala je na stanovnike istočne Ukrajine da bojkotuju izbore na kojima će se birati šefovi samoproglašenih republika Lugansk i Donjeck, koji su zakazani za 11. novembar.

"Dok Ukrajina preduzima pozitivne korake u cilju promovisanja mira, Rusija podstiče sukobe organizujući ove lažne izbore. Stanovnici istočne Ukrajine treba da bojkotuju ove izbore u skladu sa sporazumima iz Minska ili ukrajinskim zakonima", saopštila je Ambasada SAD.

Predstavnici narodnih republika Donjeck i Lugansk rekli su ranije da su izbori potrebni da bi se ispunio vakuum vlasti i time osigurala bezbjednost građana.

"Glavni argument koji su iznijeli naši 'prijatelji sa Zapada' jeste da su izbori protiv sporazuma iz Minska. To je potpuno neosnovana tvrdnja", rekao je vršilac dužnosti šefa Narodne Republike Donjeck Denis Pušilin.

Više od 90 stranih posmatrača iz više od 20 zemalja već je potvrdilo dolazak, navodi TASS.

Odluka o izborima u narodnim republikama Donjeck i Lugansk donijeta je nakon ubistva lidera Narodne Republike Donjeck Aleksandra Zaharčenka.

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина