Diplomatski trijumf Putina

Američki mediji Trampa optužuju za izdaju

  • 17.07.2018. 14:03

Mediji širom svijeta analizirali su samit američkog i ruskog predsednika Donalda Trampa i Vladimira Putina u Helsinkiju i gotovo su ujedinjeni u procjenama kome je od dvojice lidera ovaj susret donio diplomatski trijumf.

Mediji su bili najsuroviji prema Trampu, koga su nazivali "Putinovom pudlicom", "izdajnikom" i raznim drugim izrazima, piše britanski Gardijan.

List Njujork dejli njuz optužio je Trampa za izdaju, a na naslovnoj strani objavio je karikaturu na kojoj Tramp drži za ruku Putinu, a drugom iz pištolja puca u glavu Ujka Sema.

Vašington post je na naslovnoj strani objavio da Tramp "reklamira" Putinovo moćno negiranje, kao i da je Putinu poklonio diplomatski trijumf jer je odbio da podrži "kolektivni zaključak" američkih obaveštajnih agencija o mješanju Rusije u predsjedničke izbore 2016. godine.

Ruska Rosijskaja gazeta navela je da su odnosi sa SAD unapređeni i da "prijatelji ne bi trebalo da se svađaju sa prijateljima", kao i da je sastanak dvojice lidera rezultirao "promjenom mnogih stvari na bolje".

Finske novine Kaupaleti ne dvoume se oko toga ko je trijumfovao na samitu - na naslovnoj strani objavile su Tramp 0 - Putin 1.

Najprodavanije novine u Finskoj na švedskom jeziku "Hufvudstadsbladet" na naslovnoj strani objavio je fotografiju Putina koji se smije i ispod koje piše "Tramp je bio moj favorit".

Britanski Gardijan objavio je tekst o samitu "Ništa manje od izdaje - Tramp optužen zbog razgovora sa Putinom", dok je Tajms naveo da se Tramp suočava sa reakcijama nakon "produktivnog" razgovora sa Putinom.

Britanski desničarski list Dejli ekspres posvetio je dvije stranice samitu Trampa i Putina u Helsinkiju u tekstu "naklon i namig i okončanje Hladnog rata" dok se Putin sreće sa svojim "novim najboljim prijateljem".

Тагови:
  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Народ Прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села, о њиховој свакодневици и борби за очување правих вриједности, марљивом раду, вјери, и љубави према њиховој и нашој, отаџбини.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Тет а тет са Татјаном Трнинић (Р)

    Врата састанака у четири ока отварамо само због вас!

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.