Objekti prkose zakonima fizike

Američki kongresmen traži objašnjenje mornarice zbog "čudnih objekata" na moru

  • 29.07.2019. 14:10

Član američkog Odbora za državnu bezbjednost, kongresmen Mark Voker traži da američka mornarica rasvijetli prijavljene susrete sa čudnim objektima na moru, koji se kreću u potpunoj suprotnosti sa zakonima fizike.

"Moramo da utvrdimo da li ti objekti predstavljaju opasnost za nacionalnu bezbjednost", ističe Voker za tv mrežu "Foks". 

Izvještaji kapetana američke mornarice koji su vidjeli čudne objekte koji prkose zakonima fizike i kreću se hipersoničnom brzinom, i to bez vidljivih motora, podstakli su američke zvaničnike da zatraže pojašnjenje. 

Voker je poslao pismo ministru mornarice Ričardu Spenseru, tražeći od njega da dodatno rasvijetli - da li je riječ o naprednoj ruskoj ili kineskoj tehnologiji ili je u pitanju nešto drugo? 

"Zabrinuti smo zbog toga. Moramo da znamo sa čim se susreće naša mornarica", poručuje Voker. 

Prije dvije godine američka Vlada je priznala da je svojevremeno pokrenula "Napredni program" za identifikaciju NLO, koji je, navodno, ukinut, navodi "Sputnjik". 

Međutim, Pentagon je potvrdio da odjeljenje i dalje rutinski istražuje NLO, naglašavajući da "neidentifikovano" ne podrazumijeva automatski - vanzemaljce. 

Тагови: