Majk Karpo

Američki Kongres uvodi sankcije "Hezbolahu"

  • 12.10.2018. 21:26

Kongres SAD usvojio je odredbu o uvođenju novih sankcija libanskom "Hezbolahu" i svim državama koje podržavaju aktivnosti ove militantne grupe, izjavio je predsjedavajući Bankarskog komiteta američkog Senata Majk Karpo.

On je u pisanom saopštenju naveo da se odredbom uvode dodatne sankcije "Hezbolahu", kao i mjere protiv stranih nacija, vladinih agencija i kompanija ili pojedinaca koji podržavaju aktivnosti ove "terorističke grupe", svjesnim snabdijevanjem oružjem, uslugama regrutovanja, kao i pružanjem borbene i finansijske podrške.

Karpo dodaje da će odredba biti proslijeđena predsjedniku SAD Donaldu Trampu, koji će potpisati zakon o uvođenju sankcija, javio je "Sputnjik".

"Hezbolah" kontroliše vojnu jedinicu koja se borila protiv Izraela tokom invazija izraelske vojske na Liban, a jedan ogranak ove organizacije bori se u Siriji na strani sirijskog predsjednika Bašara el Asada.

Izrael smatra "Hezbolah" jednim od najvećih neprijatelja u regionu, a izraelske vlasti obećale su da će se suprotstaviti razvijanju balističkog programa ove militantne grupe, koju podržava Iran.

  • 22:45 Филм: Хазард (16+)

    '' Филм: Хазард (16+)

  • 00:45 Ноћни програм

    Ноћни програм