Konstantin Kosačov

Američke prijetnje ratom treba shvatiti ozbiljno

  • 09.02.2019. 14:47

Predsjedavajući Komiteta za spoljna pitanja Gornjeg doma ruskog parlamenta Konstantin Kosačov rekao je danas da Moskva treba ozbiljno da shvati poziv američkog admirala Džona Ričardsona vlastima da izvedu ofanzivu na Rusiju i Kinu.

"Izjavu admirala Džonsona, koji je pozvao na ofanzivu i veću agresiju protiv Moskve i Pekinga, ne bih shvatio kao novu glupost nekog američkog vojnika. Prvo, on je višerangirani predstavnik najjače vojske svijeta, a drugo niko nije osporio njegove riječi", rekao je Kosačov.

On kaže da nekažnjivost agresivne spoljne politike SAD dovodi do toga da tamošnji visoki zaničnici mogu sebi da dozvole ovakve izjave.

"Njegove riječi u potpunosti oslikavaju raspoloženje u Vašingtonu. Najposanije je to što tamošnji političari i vojni zvaničnici gube kompas i prestaju da na adekvatan način posmatraju na svijet", naglasio je Kosačov.

Ričardson je sredinom sedmice pozvao Vašington da pređe u ofanzivu na Rusiju i Kinu.

On je rekao da američka mornarica treba da krene prva u nekoliko oblasti i da primora Rusiju i Kinu da odgovori na te poteze Vašingtona.

Тагови:
  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Центар дана

  • 18:20 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    '''Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић