Sve se desilo na Tviteru

Albanci traže smjenu, Tači brani svoj kadar: Evo ko je glavni krivac za slučaj "lažnog priznanja Kosova"

  • 21.02.2020. 13:20

Prištinska javnost i političari traže ostavku kosovske predstavnice u Vašingtonu Vljore Čitaku, od koje je ova informacija i potekla.

Sve ovo dešava se nakon demantija koji je uputila šefica diplomatije Jamajke Kamina Džonson Smit, i to direktno kosovskom predsjedniku Hašimu Tačiju na Tviteru koji je, pozivajući se upravo na Čitaku, tu vijest i objavio.

Zbog toga su predstavnici vlasti i drugih prištinskih partija pozvali Čitaku na odgovornost. Sa druge strane, Tači je pokušao malo da se "opere", ali i zaštiti svoju pulenku koja je informaciju, slučajno ili namerno, ali je činjenica - pogrešno prenijela.

I ne samo da je on ovu, za prištinsku javnost, dobru vijest podijelio, već su to učinili i drugi tamošnji zvaničnici, uključujući i kosovskog premijera Aljbina Kurtija.

Nakon ovog, blago rečeno blama, iz Tačijevog Kabineta za KTV su naveli da je Čitaku tu informaciju, osim Tačiju, prosljedila kosovskom premijeru i šefu diplomatije, Aljbinu Kurtiju i Glauku Konjufci.

- Predsjednik je tu informaciju objavio na Tviteru - navodi se u reagovanju njegovog kabineta, prenosi Tanjug.

Nakon što je reagovala šefica diplomatije Jamajke, reakcije su stigle i sa prištinske strane.

Najprije je poslanica "Samoopredjeljenja" Fitore Pacoli zatražila ostavku Vljore Čitaku ako se ispostavi da je tačno da Jamajka nije priznala Kosovo.

- Ne trebaju nam ambasadori koji šire lažne informacije - rekla je Pacoli, navodi Tanjug.

Ona je na Fejsbuku istakla da, ako su vijesti o priznanju sa Jamajke zaista lažne, "Čitaku treba odmah da dobije otkaz i snosi posljedice".

Reagovao je i gradonačelnik Prištine Špend Ahmeti, koji navodi da je "lansiranje lažne vijesti da je Jamajka priznala Kosovo primjer kako se rade i mnogi drugi poslovi".

On se takođe oglasio na Fejsbuku, rekavši da su svi spremni da svojataju zasluge, a da niko ne preuzima odgovornost za greške.

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Ел Чапо (16+)

    *Серија: Ел Чапо (16+)

  • 23:30 Серија: Ред Рок

    Серија: Ред Рок