Italija

Albanac napao nožem košarkašku reprezentaciju Srbije

  • 16.08.2019. 08:55

Kadetska košarkaška reprezentacija Srbije doživjela je pravi horor na ulicama Udina, gdje se nalaze na Evropskom prvenstvu, kada ih je nožem napao Albanac!

Incident se dogodio u četvrtak veče kada si igrači krenuli u obilazak grada, a sve to je potvrdio potpredsjednik KSS Igor Rakočević.

"Govorio je svašta, da je Kosovo Albanija, a ne Srbija, pratio ih je dok nisu zašli u jednu uličicu, ali sva sreća, pa su djeca sportisti i brzo su pobjegli svi kada su vidjeli da vadi nož. Djeca su se sportski ponašala, ali je on postao još agresivniji i uporniji, sva sreća, pa su se brzo svi zatvorili u hotelu. Moram da zahvalim italijanskoj policiji i karabinjerima koji su brzo reagovali u ovoj situaciji, ali je se FIBA katastrofalno postavila, što se tiče suđenja i što se tiče obezbjeđenja" kaže Rakočević za Telegraf i dodaje:

"Do sada nije postojalo nijedno lice koje bi vršilo obezbjeđenje naših igrača, ni u gradu ni u hotelu, a znali su šta može da se desi i upozoravali smo na to. Dali smo djeci slobodan dan da se opuste i prošetaju po gradu,  a dožive ovo. Djeca su mogla da se plasiraju i u finale Evropskog prvenstva, ali im je i suđenje bilo katastrofalno" dodao je Rakočević.

Inače, Orlići su u četvrtfinalu poraženi od Španije rezultatom 72:71 uz čudne sudijske odluke i zbog toga se neće boriti za medalju nego za plasman od 5. do 8. mjesta.

Naši momci su gubili sa 71:68, ali su u posljednjem napadu postigli trojku za izjednačenje 71:71. Ostalo je 1,9 sekundi prije kraja i Španci su imali napad, koji bi vjerovatno naša ekipa odbranila. Međutim, sudija je dosudio tehničku grešku srpskom igraču koji je stajao kod aut linije i branio izvođenje auta.

On je nenamjerno, dok je skakao, nogom ušao u prostor za izvođenje lopte što se prema pravilima FIBA tretira kao tehnička greška. Španija je pogodila jedno bacanje i otišla dalje.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    Авионџије

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Центар дана