Hrvati isprepadani

Afrikanac izazvao paniku u crkvi u Minhenu

12:39, 21.04.2019.
Izvor: Srna
Thumbnail
Grupa Hrvata iz Minhena tvrdi da su u minhenskoj crkvi Svetog Pavla uspjeli da savladaju Afrikanca koji je, kako navode, uzvikivao "Takbir (Alahu ekber)", dok iz policije kažu da je riječ o osobi koja nije predstavljala opasnost po ljude.

Iz policije su naveli da je muškarac sinoć u crkvi počeo da gestikulira i uzvikuje nerazumljive riječi, što je uplašilo ljude, te su počeli da bježe, kao i da je tom prilikom povrijeđeno 24, ali je riječ o minimalnim povredama, prenose hrvatski mediji. 

Prema izjavama očevidaca, muškarac afričkog porijekla sinoć je ušao u minhensku crkvu u kojoj su u tim trenucima uglavnom bili Hrvati, te je ničim izazvan počeo vikati "Takbir". 

Nakon njegove galame i nerazumljivog vikanja prvo je nastalo komešanje među vjernicima, a potom su počeli da bježe misleći da je riječ o terorističkom napadu, prenose hrvatski mediji pisanje hrvatsko-njemačkog portala "Feniks". 

Vjernici su ispričali i da je muškarac bacio nešto poput petarde u crkvu, ali to za sada nije potvrđeno. 

Hrvatsko-njemački portal "Feniks" je naveo kako je nekoliko Hrvata uspjelo da savlada Afrikanca dok se kretao prema oltaru, te da je odmah pozvana i policija, koja je stigla u velikom broju i privela muškarca. 

Lokalni mediji pišu da je paniku u crkvi izazvao mentalno poremećeni muškarac. 

Policija ne pominje nikakav uzvik koji bi uključivao riječi "Takbir" ili "Alahu ekber".