Prepad u Tanzaniji

Afrički milijarder otet dok je izlazio iz hotelske teretane

  • 11.10.2018. 13:00

Mohameda Devdžija, najmlađeg milijardera u Africi kidnapovali su maskirani napadači u glavnom gradu Tanzanije Dar es Salamu, saopštila je policija.

Devdži (43), je otet ispred teretane luksuznog hotela, gdje je išao na rutinski jutarnji trening.

Uhapšeno je troje ljudi povezanih sa otmicom, a dvojica su strani državljani, dodala je policija. Otmičari su pucali u vazduh prije nego što su se odvezli autom sa milijarderom, rekli su očevici. Motiv za otmicu je još nejasan.

Finansijski časopis Forbes objavio je da se bogatstvo Devdžija procjenjuje na 1,5 milijardi dolara i on je jedini milijarder u Tanzaniji.

U izveštaju iz 2017. godine rečeno je da je Devdži najmlađi milijarder Afrike.  Obećao je 2016. da će donirati polovinu svog bogatstva u humanitarne svrhe.

Devdži poznat kao Mo, zaslužan je za pretvaranje porodičnog poslovanja u panafrički konglomerat. Njegova kompanija "METL" bavi se tekstilnom industrijom, prodajom alkoholnih pića i jestivih ulja i posjeduje mlinove za brašno u najmanje šest afričkih država.

Ministar za životnu sredinu Januar Makamba, inače Devdžijev prijatelj, tvitovao je da je razgovarao sa njegovim ocem, a porodica je potvrdila da je kidnapovan.

  • 12:15 Емисија: Народ Прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села, о њиховој свакодневици и борби за очување правих вриједности, марљивом раду, вјери, и љубави према њиховој и нашој, отаџбини.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Тет а тет са Татјаном Трнинић (Р)

    Врата састанака у четири ока отварамо само због вас!

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    ''''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.