Panika u Surdulici

Zmija u Dječijem dispanzeru

  • 24.05.2019. 21:46

Panika je zavladala u Dječijem dispanzeru Zdravstvenog centra Surdulica. Svakodnevnu rutinu osoblja i pacijenata poremetila je u petak ujutro zmija koja se, kao nezvan gost, našla u prostorijama ove ustanove.

Situacija se, međutim, ubrzo smirila. Utvrđeno je da se radi o bezopasnom gmizavcu. "Radi se o potpuno bezopasnoj vodenoj zmiji bjelouški, mladunčetu. Nađena je u pukotini između keramičkih pločica, iza cijevi za grijanje u ordinaciji gdje je zalutala ko zna odakle," rekao je za OK Radio Vladica Stanković iz Udruženja za zaštitu prirode i gmizavca "Poskok" iz Vladičinog Hana, koji se usljed poziva našao na mjestu događaja.

On je iskoristio priliku da prisutnoj deci, ali i odraslima, održi kratko predavanje o zmijama koje se mogu naći u našim krajevima. Stanković takva predavanja organizuje po školama sa ciljem da se najmlađi upoznaju sa tematikom, dopune svoja znanja, ali i razbiju uvreženi strah od gmizavaca.

Jedna od glavnih stvari koju najmlađi treba da nauče je da zmije ne treba ubijati jer su korisne životinje za čoveka i cjelokupni prirodni eko-sistem.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:42 Спорт

    Преглед најважнијих дневних спортских дешавања и информација из земље, региона и свијета.