Nije mu bilo spasa

Zlatko se utopio u plićaku, ljekari ga reanimirali punih 45 minuta

  • Извор: Телеграф
  • 26.07.2021. 14:37

Zlatko B. (53) iz Gornjeg Milanovca, koji se juče utopio na grčkom ljetovalištu Sarti, bio je zaposlen u Rudniku olova i cinka na mjestu tehničkog direktora.

Kako su iz preduzeća rekli za Telegraf, tragedija se desila šestog dana ljetovanja.

Pomoć je, rečeno im je iz porodice, blagovremeno stigla, ali je reanimacija bila bezuspješna.

– Juče u 10.30 po našem, odnosno u 11.30 sati po grčkom vremenu, on se nažalost utopio. Obdukcija će još da pokaže da li je uzrok smrti utapanje ili nešto drugo – rekli su iz preduzeća.

Naveli su da je Zlatko vrlo brzo izvučen iz vode:

– To se desilo u plićaku i nikome nije jasno kako nije spasen. Radiće se obdukcija, vjerovatno sutra u Solunu, i onda ćemo znati pravi uzrok smrti.

Kako su kazali, sa sinom i suprugom otputovao je 18. jula, a tragedija se desila šestog dana. Kako im je rečeno, ljekari hitne pomoći reanimirali su punih 45 minuta. Iako su šokirani tako iznenadnim utapanjem, kažu da im nije poznato da je imao zdravstvene probleme.

Obdukciju će, navode, pokriti putno osiguranje, poslije koje će tijelo biti vraćeno u Srbiju. Po suprugu i dijete Rudnik olova i cinka (ROC) je poslao prevoz i oni će se sutra vratiti u Gornji Milanovac.

Iz preduzeća kažu i da su čuli navode o podignutnim crvenim zastavicama zbog visokih talasa, ali im nije poznato da li se kobni događaj desio u tim okolnostima.

– Pokojni Zlatko je bio veoma odgovorna osoba. Ne vjerujemo da bi ulazio u vodu ako je to zabranjeno – kazali su iz dodajući da ih je ova smrt duboko pogodila.

Kako smo prethodno pisali, na društvenim mrežama upozoravali su na visoke talase, za koje kažu i da su uobičajeni za Sarti. Juče, u istom danu udavio se još jedan turista, kako nam je nezvanično rečeno, rumunske nacionalnosti. Sedam dana ranije nastradao je i jedan Mađar. Prije tri dana u poslednjem času spasena su dvojica plivača.

(Telegraf)

Тагови:
  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина