Srbija

Ženi otkinuo uvo i ostavio je pored kontejnera: ispovijest komšija i majke nasilnika

  • Извор: Курир
  • 15.10.2021. 22:21

O nasilju nad starim ljudima malo se govori. Oni su prvi koji o tome ćute. Jer zlostavljači su jako često oni koji bi trebalo da budu njihova zaštita i ponos- djeca i partneri.

Jedan slučaj nasilja prije nekog vremena potresao je Srbiju. Krvnički je pretučena supruga, ali napadač nije poštedio ni svoju majku. Ovakav slučaj, nažalost, nije usamljen slučaj.

Tridesetogodišnji G.V. pretukao je svoju nevjenčanu suprugu N.V., otkinuo joj uvo i nanio teške povrede. Mještani su nesrećnu ženu pronašli kako leži pored kontejnera.

"Samo sam vidjela žena leži kao mrtva, krvava je bila, nismo prilazili, policiju zvali, jedva su je utovarili i kažu davala je malo znake života. Sačuvaj bože gospode", rekla je njena komšinica.

"Čuo sam neki zvuk ali reko' zavija ker, kad sam ispustio ovce, vidim ležim i podiže se malo", ispričao je komšija.

Kada je završio sa ženom vratio se kući svojoj staroj majci.

"On je došao i mene ovako na rame dotakao rukom i ja sam se trgla reko' jeste došli kaže ovaj, ubio sam je. Ne znam da li je živa. Ja sam se tad pogubila već u momentu. Gdje su ja kad sam ga vidjela sve je mi je bio jasno bio je u jako pijanom stanju, i mene je udario nekoliko puta, nekako sam izbjegla, zvala sam hitnu pomoć", ispričala je majka tredesetogodišnjeg G.V.

Ovo nije prvi put da je G.V. digao ruku na svoju ženi, ali ni na majku.

"Pa bilo je znaju svi mada ja ništa nisam pričala. Nadam se da će moja snajka preživjeti, nadam se zbog djece, i zbog nje same", rekla je vidno potresena majka, prenosi "Kurir".

Ove žene nisu jedine koje trpe nasilje od svojih bližnjih. U periodu od januara do juna u porodičnom nasilju ubijeno je 13 žena, dodaje pomenuti portal.

"Kad bismo imali više prijavljenog nasilja mi bismo imali manje ubijenih žena, od 13 žena 11 veliki procenat nikada nije prijavio nasilje. 3,4 prijavile I obratile se institucijama, da je to bio veći broj možda bismo imali mnogo manje ubijenih žena", kaže Vesna Stanojević, iz Sigurne kuće.

Тагови: